REGIO - Feiten

REGIO - Feiten

Politie_heel_goed
 

 Gewapende overval op frituur
LENNIK - Twee manspersonen komen zaterdag omstreeks 1 uur de frituur binnen aan de Schapenstraat een vragen naar eten. Wanneer ze hun eten hebben betaald haalt een van hen een pistool boven en bedreigd hiermee aanwezige klanten en eist de inhoud van de kassa. De kassa  wordt door een dader leeg gemaakt. Een klant dient zijn horloge af te geven. Daders vluchten richting Lennik centrum.

Modeshow kon ondanks brand toch plaatsvinden 
SINT-PIETERS-LEEUW - In een opslagplaats, van onder andere Spullenhulp, heeft vrijdagavond een zware brand gewoed. Het is niet meteen duidelijk hoe de brand ontstond. Gewonden vielen er niet, maar de brandweer moest wel nog de hele nacht nablussen.
De brand brak even na zeven uur 's avonds uit in de Klein-Bijgaardenstraat, in een opslagplaats van een bedrijf, met binnen onder meer kledij van Spullenhulp en oude meubelen.  Er onstond een rookpluim die van ver te zien was. 'Toen we hier toekwamen, stond het gebouw in lichterlaaie', vertelt officier Hans Van Schepdael van de brandweer van Halle. 'Even nadien was ook het korps van Brussel ter plaatse. Met twee ladders zijn we het vuur aan de achteruitgang te lijf gegaan. Er stond ook een ploeg aan de hoofdingang, maar door instortingsgevaar hebben we die moeten terugtrekken. Nadien hebben we drie ladders ingezet, en twee ploegen aan de zijkant doen postvatten. Het vuur was hevig. Omdat ons korps en de collega's van Brussel samen drie tankwagens ter plaatse hadden, hebben we ook de hulp ingeroepen van de brandweer van Lennik.'
De  brandweer kon het brandende gebouw niet binnengegaan  want het stond op instorten. Na ongeveer twee uur blussen was het vuur onder controle. Ondertussen werd de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Uit een nabijgelegen gebouw hebben liet de brandweer iedereen evacueren. Daar zou op dat moment een modeshow van Spullenhulp plaatsvinden. Rond half negen mocht iedereen dan toch binnen.'

Verkeersongeval met licht gekwetste
HERNE - Bestuurder D, J uit Herne volgt vrijdagavond rond 17.50 uur de Ninoofsesteenweg in de richting van Ninove. Gekomen aan de Boesmolenstraat  dient hij links af te slaan. V, T uit Herne die achter hem rijdt, merkt dit te laat op en rijdt achteraan in het voertuig. D, J en zijn dochtertje  D, B zijn licht gekwetst.

Diefstal met braak
HERNE – In de Breemstraat werd vrijdagavond tijdens de afwezigheid van bewoners (+- 1 uur) de ruit van de slaapkamer ingeklopt met een klinker.  De kamer wordt doorzocht. Vermoedelijk 1 horloge gestolen.

Geld en juwelen gestolen
GALMAARDEN -  Daders hebben vrijdagavond in de Pausleenstraat een raam kunnen open wringen. Ze doorzoeken de woning. Er wordt geld ontvreemd en een gouden ketting met medaille.

Poging diefstaal met braak
GALMAARDEN - Daders slaan vrijdagavond in de Flieterkouter een ruit stuk achteraan de woning. De bewoners worden wakker en zien drie daders weg lopen.  Er is geen buit.

Hond jaagt dief op de vlucht
GALMAARDEN – Een dader gaat achteraan de woning naar een ijzeren poortje en gaat dan via een zijdeur de garage binnen. Breekt dan de achterdeur open.  Hij moet echter vluchten  gezien bewoners wakker worden door het hevig hondengeblaf. Ze zien wel iemand weggaan via de oprit.

Poging diefstal
HERNE – De bewoner van een woning aan de Staationsstraat staat zaterdag omstreeks 2.40 uur op en gaat naar zijn keuken. Hij bemerkt iemand aan de achterdeur en ziet daarna iemand komen uit zijn garage die niet op slot is. Beide daders nemen de vlucht.

Poging diefstal met braak
GALMAARDEN – Een bewoner hoort lawaai aan zijn achterdeur.  Hij denkt dat het zijn kat is doch gezien het lawaai aanhoudt, gaat hij toch kijken en ziet iemand weglopen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2008
Marc Sluys
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief