SINT-PIETERS-LEEUW/ ASSE/ ZEMST - Finalisten Miss België krijgen taalbad

SINT-PIETERS-LEEUW/ ASSE/ ZEMST - Finalisten Miss België krijgen taalbad

Editiepajot_taalbad_miss_belgie_-_vl_brab_foto_roger_mortelmans
 

Miss België die zich uit de slag kan trekken in beide landstalen is natuurlijk een pluspunt. Een taalbad is hiervoor de uitgelezen oplossing. De finalisten van Miss België hadden afspraak bij Elan, experts in languages, in Heusden-Zolder.Daar worden taaltrainingen op maat gegeven, die vooral gegeerd zijn door het bedrijfsleven.

Alle finalisten werden er getest op de kennis van hun tweede landstaal, de Franstaligen gingen naar de Nederlandse les en de Nederlandstaligen kregen een leraar die hen de kneepjes van de franse taal moest bijbrengen. Het blijft uiteraard niet bij één les, vermits de leraars de finalisten ook begeleiden tijdens hun reis naar Egypte. Daar krijgen de meisjes een à la carte programma, dat aangepast is aan hun persoonlijke kennis.

Wij volgden in de klas de finalisten van Vlaams Brabant en we kwamen tot de vaststelling dat zowel Isabel Chairez uit Relegem (Asse), Aurélie Van Daelen uit Sint-Pieters-Leeuw als Yasmine De Borger uit Zemst wel de taal van Molière onder de knie hebben.

Het waren trouwens de twee meisjes uit het Pajottenland, Isabel en Aurélie die als eersten hun kennis van het Frans mochten tonen.

Wil je stemmen op één van de finalisten van Vlaams Brabant, dan kan je een SMS sturen naar 3140, gevolgd door MB en het nummer van het meisje, 05 voor Isabel Chairez, 11 voor Yasmine De Borger en 15 voor Aurélie Van Daelen. Hiermee kan je ook een prachtige reis voor twee personen winnen naar hotel The Three Corners in Egypte in gezelschap van Miss België 2009 en Darline Devos, voorzitster Nationaal Comité Miss België.

De resultaten van deze wedstrijd zijn ook belangrijk voor de finalisten. Ze tellen namelijk voor 10 procent mee om tijdens de grote finale door te stoten naar de Top 10.

Miss België gaat door op dinsdag 23 december in de Spiroudôme van Charleroi en wordt rechtstreeks uitgezonden op VT4 en RTL/TVI.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief