HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Omer Verstraete trekt de deur van het KTA Pro Technica achter zich toe

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Omer Verstraete trekt de deur van het KTA Pro Technica achter zich toe

Editiepajot_halle_verstraete_foto_merckx
Omer Verstraete. (Foto Felix Merckx)
 

Een maand na Roger Vanderstraete trekt eind september ook Omer Verstraete, technisch adviseur/harde sector in het Halse KTA Pro Technica de deur achter zich toe, om van zijn pensioen te genieten.

Alvorens in het onderwijs te stappen was Omer Verstraete gedurende één jaar tekenaar bij de directie van de Belgische Spoorwegen.
Zijn loopbaan in het onderwijs begon hij op 2 oktober 1968 in het R.M.S. in Sint-Pieters-Leeuw als leraar mechanica. In dezelfde functie kwam hij op 1 september 1988 naar Halle waar hij op 13 juli 1994 benoemd werd als technisch adviseur/harde sector.

Hij kan zowat aanzien worden als de rechterhand van Roger Vanderstraete die één maand voor hem met pensioen ging. Hij was ook zijn vervanger wanneer Roger er niet was.

 Volgens Omer was er vroeger veel meer discipline in de scholen.
Omer Verstraete: “Er werd gekozen voor een antiautoritaire opvoeding en dat was een mislukking. Inspraak geven aan de kinderen was goed maar dat mocht maar tot op een zekere hoogte gaan. Men kon met hen praten maar men mocht hem nooit het laatste woord geven, en dat is soms anders geweest”.

Omer is altijd graag op de school geweest, en moest het niet zijn dat hij de ouderdomsgrens bereikte, zou hij nog langer gebleven zijn.

Wat doen?
Wat hij gaat doen met zijn vrije tijd weet Omer nog niet goed. In de zomer gaat hij wel meer tijd hebben voor het beoefenen van zijn hobby, en dat is fietsen. Ook zal hij tijd hebben om thuis wat klusjes op te knappen.

Omer Verstrtaete: “Ik moet werkelijk nog iets zoeken om mijn tijd nuttig in te vullen vanaf oktober”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief