Surfen Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw weldra op supersnel glasvezelnetwerk van Fiberklaar?

C21

Surfen Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw weldra op supersnel glasvezelnetwerk van Fiberklaar?

Schermafbeelding_2022-12-07_om_16
 

Fiberklaar houdt halt in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw voor de verdere uitrol van zijn open glasvezelnetwerk. Het Vlaams nutsbedrijf mikt hier in een eerste fase op respectievelijk 16.437 en 10.446 huisaansluitingen. Van zodra meer dan een vijfde van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw voor 2 januari interesse toont in een huisaansluiting, wordt het complete aansluitbare gebied kosteloos Fiberklaar gemaakt. Dilbekenaars hebben tot 23 januari de tijd om 20% te behalen. De aansluiting is gratis en zonder abonnementsverplichting. Dankzij deze aansluiting kunnen inwoners een fiberabonnement nemen bij een van de deelnemende internetproviders, in alle vrijheid. Fiberklaar voert een uitgebreide informatiecampagne met online infomomenten en een fysiek infomoment in Dilbeek.

Met het doel om anderhalf miljoen huishoudens in Vlaanderen tegen 2028 aan te sluiten op zijn open glasvezelnetwerk kan het Pajottenland niet achterblijven. Fiberklaar voert er een uitgebreide informatiecampagne om zijn open glasvezelnetwerk in zowel Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw uit te rollen. Fiberklaar was reeds actief in buurgemeente Halle en wil nu van de twee Pajotse gemeenten toevoegen aan de plaatsen in Vlaanderen waar bewoners kunnen genieten van supersnel en stabiel internet over zijn open glasvezelnetwerk.

Rik Missault, CEO van Fiberklaar, verduidelijkt: “De fibertrein raast door het land. Dat was ook dringend nodig om onze fiberachterstand ten opzichte van de rest van Europa dicht te rijden. Natuurlijk kunnen en willen we Vlaams-Brabant, gelegen in het centrum van Vlaanderen, niet over het hoofd zien. Als minstens 20% van de bewoners zich inschrijft voor een gratis huisaansluiting maken wij de rest van het aansluitbare gebied, voor wie dat wil, kosteloos Fiberklaar. Dankzij fiber geniet iedereen binnenkort van razendsnel en stabiel internet. Tijdens onze uitgebreide informatiecampagne kan iedereen met alle mogelijke vragen terecht bij ons team.”

Kaap van 20% van de inwoners

Van zodra minstens 20% van de betrokken inwoners interesse toont in een gratis aansluiting, gaan de werken voor het glasvezelnetwerk van start. Voor Sint-Pieters-Leeuw kan dit door voor 2 januari in te tekenen op fiberklaar.be/sint-pieters-leeuw. Dilbekenaren hebben tot 23 januari de tijd en kunnen hiervoor terecht op fiberklaar.be/dilbeek. Fiberklaar overlegt maximaal met de gemeentebesturen om de werken waar mogelijk te combineren met andere infrastructuurwerken om zo eventuele overlast te vermijden. ​

Een huisaansluiting van Fiberklaar bestaat uit een fiberkabel vanaf de straat tot in de woning en eindigt in een fibercontactdoos waarmee de woning toegang krijgt tot het glasvezelnetwerk. Dit is zonder abonnementsverplichting. De huisaansluiting en de werkzaamheden veranderen niets aan bestaande internetaansluitingen in de woning.

Vrije keuze door het open netwerk

Als nutsbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetabonnementen aan, maar laat het providers toe om hun diensten aan te bieden via een open netwerk. Inwoners van Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw die een huisaansluiting krijgen van Fiberklaar hebben zo de mogelijkheid om te kiezen voor een provider die het best aan hun wensen voldoet voor internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming of telefonie. Daarnaast kunnen ze eenvoudiger veranderen van provider gezien ze gebruikmaken van dezelfde infrastructuur. Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet zijn providers die hun diensten al aanbieden op het open glasvezelnetwerk. Verwacht wordt dat meer providers zullen volgen.

Informatiecampagne

Fiberklaar gaf in het Pajottenland al het startschot voor de uitgebreide informatiecampagne. De inwoners kunnen bij Fiberklaar terecht met al hun vragen over glasvezeltechnologie en de aansluitingen. ​

Voor Sint-Pieters-Leeuw is er een online infomoment op 13 december, voor Dilbeek vindt het plaats op 10 januari, om 19.30 uur. Deze momenten zijn te volgen via computer, smartphone of tablet. In Dilbeek vindt op donderdag 19 januari 2023, om 19.30 uur ook een fysiek informatiemoment plaats in Zaal de Living (adres: d'Arconatistraat 20, 1700 Dilbeek). ​

Inschrijven voor alle infomomenten kan via fiberklaar.be/dilbeekof fiberklaar.be/sint-pieters-leeuw. Hier is ook alle informatie beschikbaar over de technologie, de huisaansluiting en de aanpak van het nutsbedrijf.

Wat is fiber? ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

Fiber is een draad van glas, zo dun als haar. Dankzij deze vezel kunnen enorme hoeveelheden data via lichtsignalen verstuurd worden in heel korte tijd en over enorme afstanden. Een groot voordeel is dat de draad ongevoelig is voor invloeden van buitenaf, waardoor er nooit negatief effect is op de datastromen. 

De grote voordelen van glasvezel ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

Oneindige hoeveelheid data - We doen steeds meer dingen tegelijk online: thuiswerken, gamen, films en series streamen, bestanden downloaden, ... Met fiberinternet kan je met het hele gezin probleemloos samen online zijn tegen lichtsnelheid, met een haarscherpe kwaliteit en zonder haperingen. Fiber kan namelijk virtueel oneindige hoeveelheden data aan en is klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen. 

Eigen aansluiting - Met fiber beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt geen last van digitale spitsuren. Zo is jouw verbinding steeds snel en stabiel en krijg je de internetsnelheid die de internetprovider belooft. 

Slimme keuze voor je huis - De altijd betrouwbare lichtsnelheid van glasvezel is daarnaast ongeëvenaard voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens. Het kan bovendien voor een meerwaarde van je woning zorgen. Een slimme keuze dus! 

Over Fiberklaar ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

Fiberklaar is het fibernetwerkbedrijf in Vlaanderen en wil haar “Fiber To The Home” technologie naar vele Vlaamse steden en gemeenten brengen. Het bedrijf wil 1,5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028. Deze fibertechnologie brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe. Fiberklaar biedt een open netwerk aan voor alle operatoren. De hoofdzetel bevindt zich in Gent. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief