N-VA HALLE stelt zich vragen bij schijninspraak voor oplossing A8

C21

N-VA HALLE stelt zich vragen bij schijninspraak voor oplossing A8

Lanistieboutpletincx
Op de foto Nelly Lanis, Jeroen Tiebout en Sven Pletincx
 

Sinds mei 2022 werkt de Werkvennootschap in opdracht van de Vlaamse regering aan nieuwe scenario’s voor een betere doorstroming en een ondertunneling van de A8. Dat er op korte termijn een goede oplossing moet komen is een zekerheid voor gemeenteraadsleden Nelly Lanis en Sven Pletincx (N-VA), toch stellen ze zich kritische vragen bij de huidige aanpak. Zo wil men maar één op- en afrittencomplex aan de A8 voor heel Halle realiseren en zijn de omwonenden nog niet bevraagd. En dat terwijl er al intensief overleg plaatsvond tussen het Halse stadsbestuur en de Werkvennootschap, zo blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) aan minister Lydia Peeters (OpenVLD). 

Uit het antwoord op de vraag van Tiebout blijkt dat de Werkvennootschap één op- en afrittencomplex aan de A8 voor heel Halle wil realiseren. “Eén aansluitingspunt is misschien wat weinig", stelt gemeenteraadslid Pletincx. Zo stelt hij voor om ook de mogelijkheid van twee aansluitingspunten mee op te nemen in de startnota met scenario’s. “We mogen niet uit het oog verliezen dat dit een grote impact zal hebben op de lokale mobiliteit. Hallenaren moeten ook nog steeds eenvoudig hun weg kunnen vinden naar de A8 en de Ring” aldus Pletincx. 

Verder blijkt uit het antwoord van de minister dat de Werkvennootschap een startnota met scenario’s zal afleveren in april 2023. Enkele brainstormsessies die vorig jaar al plaatsvonden, gebeurden voorlopig enkel met belangengroepen, scholen en verenigingen. “Welke de organisaties exact zijn die werden gehoord zijn mij voorlopig onbekend, al lijkt de focus van de bevraging niet bij de omwonenden te liggen", aldus gemeenteraadslid Lanis. "Volgens het antwoord van de minister zouden de omwonenden deze maand nog worden gehoord en dit pas op het einde van het traject terwijl de scenario’s al in april worden gepresenteerd. Zullen hun opmerkingen dan nog wel worden meegenomen of staan de scenario's al vast?” concludeert Lanis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief