DILBEEK/HALLE – Het VLAKO-Team stapt symbolisch Vlaanderen Vrij

C21

DILBEEK/HALLE – Het VLAKO-Team stapt symbolisch Vlaanderen Vrij

Vlako
 

Het VLAKO-Team stapt symbolisch’ Vlaanderen Vrij’ en doet dat omzeggens elke eerste zondag van de maand. Gisteren ging het van Dilbeek naar Halle. VLAKO draagt haar waarden uit, zet woorden om in daden. De Beweging, die nagenoeg 3000 FB-leden telt, is partij overschrijdend en streeft naar zelfbeschikking van Vlaanderen. Ze draagt in haar vaandel de waarden van Vrijheid, Eenheid en Rechtvaardigheid.

 

De burgemeester van Dilbeek, Willy Segers sprak hun moed in bij het vertrek:  “Iedereen die onze taal en cultuur respecteert, is welkom, kan thuiskomen in Vlaanderen en in de Vlaanse rand. Deze woorden staan gebeiteld in beton van het cultureel centrum De Westrand.” Zijn woorden herinnerden aan de onaflatende, zeg maar dagdagelijkse inzet, om het Vlaamse karakter van de Rand te behouden.

 

De moed zat erin voor de stappers en ondanks de bij wijlen snijdende koude wind, de hellingen in dit dit prachtige glooiend stukje Vlaanderen, bereikten ze Halle.

 

Daar verwelkomde de internationaal georiënteerde, maar authentieke Vlaamse Hallenaar, Mark Demesmaeker hun aan de voet van de basiliek. Hij sprak over dezelfde problematiek in de meest zuidelijk gelegen stad van Vlaanderen, ze ligt geprangd tussen de uitzwaai uit Brussel en de opkomst uit Wallonië. 

 

Alex Decadt van het VLAKO-Team: “Onze inzet in verband met de Vlaamse zaak is dezelfde en VLAKO draagt haar steentje bij, intensief tot aan de verkiezingen in mei 2024. Momenteel worden de teerlingen in de politieke handen geschud. Wij doen er alles aan opdat zij eensgezind Vlaams zouden rollen. Op naar de volgende zondagmars, want Vlaanderen, dat stap je Vrij.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2023
Marc Sluys
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief