Intergemeentelijke Zwerfvuilactie 2018 ‘ OP 5 MINUTEN PROPER!

Intergemeentelijke Zwerfvuilactie 2018 ‘ OP 5 MINUTEN PROPER!

Dsc_2367__large_
Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw in strijd tegen zwerfvuil. Foto © Emile Devogeleer
 
Dsc_2353__large_
 

Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bundelen opnieuw de krachten en gaan de strijd aan tegen zwerfvuil. Tijdens een zwerfvuilactie van 24 maart tot en met 22 april moedigen zij alle inwoners aan om zwerfvuil te ruimen.

 

Zwerfvuil is een gedeelde problematiek en daarom slaan de vier gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Dilbeek ook dit voorjaar de handen in elkaar. De vier gemeenten willen immers met z’n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen.

 

De actie vertrekt deze keer vanuit het idee dat als 5 minuutjes uittrekt om de stoep, straat of buurt proper te maken, we al een heel eind ver komen. Zwerfvuil ruimen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen om effectief te zijn.

 

De actie loopt dit jaar VAN 24 MAART T.E.M. 22 APRIL. Een flyer valt bij elke inwoner in de brievenbus, verenigingen en scholen werden aangeschreven. Men moedigt deelnemers ook aan om hun inspanningen en propere straten, bosweggetjes, speelpleintjes, ...te delen via de hashtag:

 

Deelnemers kiezen de straten uit die zij (eventueel samen met vrienden, buren, verenigingen....) willen proper maken,  schrijven zich in via de gemeentewebsites:

www.beersel.be/zwerfvuilactie

www.dilbeek.be/zwerfvuilactie

www.halle.be/zwerfvuilactie

www.sint-pieters-leeuw.be/zwerfvuilactie

 

De milieudienst van elke desbetreffende gemeente neemt dan contact op om praktische afspraken te maken. De gemeente zorgt voor handschoenen, afvaltangen en –zakken, fluohesjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen. Op de website is ook een kaart te zien met het aantal deelnemers, de opgeruimde en de nog op te ruimen straten.

 

Wat valt er te winnen?

Wie meedoet krijgt er een propere straat en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen.

De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 15 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief