Diefstal opgehelderd na ANPR-hit in PZ ZENNEVALLEI

C21

Diefstal opgehelderd na ANPR-hit in PZ ZENNEVALLEI

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Op maandag 10 september 2018 kreeg politiezone Zennevallei de melding van een hit afkomstig van één van de ANPR-camera’s in Sint-Pieters-Leeuw. De camera herkende een nummerplaat en koppelde deze met een voertuig dat gezien werd bij een diefstal op 16 augustus 2018 in Sint-Pieters-Leeuw. Als gevolg hiervan voerden de ploegen van politiezone Zennevallei een controle uit. 

Al snel werd duidelijk dat er verschillende zaken niet in orde waren. Zo kon de bestuurder geen enkel boorddocument noch een rijbewijs voorleggen. Het voertuig, dat overigens niet over een geldige verzekering beschikte, was niet ingeschreven en niet gekeurd. Tot slot bleken de kentekenplaten op het betrokken voertuig reproducties te zijn. 

In het kader van de mogelijke betrokkenheid bij de diefstal, werd besloten de bestuurder te verhoren. Tijdens dit verhoor erkende de bestuurder de gepleegde diefstal. Het parket van Halle-Vilvoorde besliste om de persoon rechtstreeks te dagvaarden. Eind oktober moet de persoon verschijnen voor de rechtbank. ‘Alweer een mooi bewijs van de effectiviteit van de ANPR-camera’s!’  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief