Weekend vol verkeerscontroles in PZ ZENNEVALLEI

C21

Weekend vol verkeerscontroles in PZ ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

Werken aan een verkeersveiligere omgeving, dat was de bedoeling van de verschillende verkeerscontroles die afgelopen weekend door de politiezone Zennevallei gehouden werden. Een tiental politie-inspecteurs, her en der verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, werden belast met het controleren van snelheid en alcohol in het verkeer. Ook werden de boorddocumenten nagekeken. 

Op zaterdag 4 juli werd een eerste controlepost opgesteld op de Brusselsesteenweg in Halle. Even later volgde een verkeerscontrole in Ruisbroek ter hoogte van de Humaniteitslaan. Ook op zondag 5 juli werden verschillende dispositieven opgesteld, zoals op de Pepingensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw en op de Edingensesteenweg in Halle. 

Resultaten 

Zaterdag 4 juli legden vier bestuurders een positieve speekseltest (drugs) af. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Drie bestuurders legden een positieve ademtest (alcohol) af. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor eveneens 15 dagen. De twee andere bestuurders die alarm bliezen, mochten zich verwachten aan een boete (onmiddellijke inning) van 179 euro. Acht dossiers werden opgesteld voor bestuurders die niet in regel waren met hun rijbewijs (voorlopige rijbewijzen of geen rijbewijs). De technische keuring van een achttal voertuigen bleek niet in orde te zijn. Vier bestuurders werden betrapt op het gebruik van hun gsm en werden door onze diensten onmiddellijk tegengehouden. Eén voertuig werd getakeld omwille van een niet-verzekering. 

Zondag 5 juli werden eveneens verschillende dispositieven opgesteld, zoals op de Pepingensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Zo kreeg de zone afgelopen weken verschillende klachten van overdreven snelheid. De snelheid werd gemeten en bestuurders die te snel reden werden uit het verkeer gehaald. 205 voertuigen werden gecontroleerd en 13 voertuigen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u daar waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u. 

Even later werd ook gecontroleerd op de Edingensesteenweg in Halle. Ook hier werden de bestuurders die te snel reden, tegengehouden. 405 voertuigen werden in totaal gecontroleerd op snelheid. 92 voertuigen reden effectief te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u daar waar een maximum geldt van 50 km/u. Andere inbreuken die werden vastgesteld waren twee inbreuken door het gebruik van drugs. Zo legden twee bestuurders een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Eén bestuurder blies alarm. Niemand legde een positieve ademtest af. Vier voertuigen waren niet in regel op gebied van keuring en één voertuig was niet in regel op gebied van inschrijving. 

Corona 

In totaal werden ongeveer 270 mensen onderworpen aan een ademtest. Door de coronamaatregelen kan de lokale politie geen gebruik maken van de samplingtoestellen die het minste spoor van alcohol in de ademhaling waarneemt. Hierdoor liggen de resultaten op vlak van alcohol waarschijnlijk lager dan anders. Tevens merken politiemensen op dat door diezelfde maatregelen in het algemeen minder mensen echt op uitstap gaan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief