HALLE / PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS - Huisartsenwachtpost opende zijn deuren

C21

HALLE / PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS - Huisartsenwachtpost opende zijn deuren

Editeiapjothalle__artsenkring_1_foto_merckx
Frank Mertens, voorzitter Artsenkring Zennevallei en Gerard Sodderland, wachtpost coördinator bij één van de voertuigen. (Foto's Felix Merckx)
 
Editeiapjothalle__artsenkring_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editeiapjothalle__artsenkring_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editeiapjothalle__artsenkring_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Een huisarts nodig op weekend- of feestdagen? Dan bent u welkom in de huisartsenwachtpost in Buizingen (Alsembergsesteenweg 89). Men kan er terecht voor een huisarts tijdens de weekends en op feestdagen. Ook huisbezoeken kunnen er aangevraagd worden. In totaal zal de wachtdienst er verzekerd worden door 82 artsen.

 “Wachtpost Zennevallei” opende zijn deuren en vanaf nu kunnen alle inwoners uit de gemeenten Halle, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos hier terecht voor de huisarts van wacht tijdens het weekend en op feestdagen. De wachtpost is gelegen op de Alsembergsesteenweg 89 te Buizingen en is gemakkelijk te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer.
De wachtpost is geopend van vrijdag 20u tot maandag 8u en op feestdagen van 18u de dag voor de feestdag tot 8u de dag nadien. Tijdens weekdagen is de wachtpost gesloten en kan men terecht bij zijn eigen huisarts. Overdag zijn er 4 huisartsen van wacht (2 voor consultaties en 2 voor huisbezoeken), ’s avonds en ’s nachts 2 (1voor consultaties en 1 voor huisbezoeken). Voor de huisbezoeken worden overdag 2 huisartsambulances ingezet en ’s nachts één).
In zijn toespraak noemde burgemeester Pieters het initiatief een bijkomende dienstverlening naar de bevolking toe. Ook de veiligheid van de arts zal volgens hem vergroten.
Met dit initiatief hoopt men ook dat de druk in de urgentiedienst van het Halse ziekenhuis zal verminderen. “2/3 van de mensen die naar de spoed trekken kunnen met hun problemen ook terecht bij een huisarts”, zegde Frank Mertens, voorzitter van de Artsenkring Halle en Omgeving.
Indien nodig kan er uiteraard ook nog steeds een huisbezoek aangevraagd worden via het telefoonnummer 02/361.10.10. De huisarts van wacht wordt dan zo spoedig mogelijk door een chauffeur en met een volledig uitgerust voertuig naar de patiënt gebracht. Bellen er personen voor een huisbezoek buiten de regio, dan worden ze doorverwezen naar de wachtdienst uit hun eigen streek.
Het totale inwonersaantal van de regio bedraagt 123.000, waardoor Wachtpost Zennevallei één van de grootste wachtposten van Vlaanderen wordt. Op basis van ervaringscijfers van andere wachtposten verwachten ze ongeveer 150-200 patiënten per weekend te kunnen helpen, waarvan 80% consultaties en 20% huisbezoeken.
In het Medisch Huis bevindt zich, naast de Wachtpost Zennevallei, ook het kantoor van Artsenkring Halle en Omgeving. Men kan hier steeds terecht voor vragen rond preventie, diabetes en tal van andere zaken aangaande eerstelijnsgezondheidszorg. Daarnaast vinden er ook consultaties van diëtisten, psychologen en podologen plaats.
Voor meer informatie kan men terecht op www.wachtpostzennevallei.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief